Koszyk
0,00 
0
  • Twój koszyk jest pusty.
Mozaikon > Polityka prywatności

Ochrona danych osobowych i polityka prywatności (wyciąg z par. 9 regulaminu sklepu  Mozaikon)

Ochrona danych osobowych i polityka prywatności

1. Klient wyraża zgodę na przetwarzanie przez Właściciela Sklepu danych osobowych udostępnionych podczas rejestracji w Mozaikonie lub podczas składania zamówienia bez rejestracji. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, a brak zgody na ich przetwarzanie może uniemożliwić realizację zamówienia.

2. Administratorem danych osobowych jest Właściciel Sklepu.

3. Mozaikon przetwarza dane osobowe w celu zawierania i wykonywania umów sprzedaży produktów i usług oferowanych przez Mozaikon. Klient może również wyrazić odrębną zgodę na przetwarzanie danych w celu otrzymywanie od Mozaikonu materiałów marketingowych, reklamowo – promocyjnych oraz informacji handlowej.

4. Mozaikon przetwarza dane osobowe zgodnie z zakresem udzielonych przez klientów zgód i zgodnie z ustawą z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. Z 2018 r. poz. 1000), zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE oraz zgodnie z ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 18 lipca 2002 r. (Dz.U. Nr 144, poz. 1204 ze zm.).

5. Mozaikon przetwarza następujące dane osobowe Klientów: imię i nazwisko; adres poczty elektronicznej; numer telefonu kontaktowego; adres (ulica, numer domu, numer lokalu, kod pocztowy, miejscowość, kraj). W wypadku Klientów nie będących jednocześnie konsumentami Administrator przetwarza dodatkowo nazwę firmy oraz numer identyfikacji podatkowej (NIP).

6. Dane osobowe naszych klientów są przechowywane w sposób zapewniający ich pełne bezpieczeństwo. Dostęp do bazy danych posiadają jedynie osoby upoważnione zgodnie z polityką bezpieczeństwa Mozaikonu.

7. Klient ma prawo dostępu do swoich danych osobowych oraz ich poprawiania, żądania zaprzestania ich przetwarzania oraz sprzeciwu wobec ich przetwarzania. Klient może dane modyfikować i usuwać samodzielnie poprzez swoje konto w sklepie, lub wysyłając żądanie mailem na adres biuro@mozaikon.pl.

8. Dla zapewnienia sprawnej realizacji zamówień oraz dla celów marketingowych Mozaikon korzysta z informacji zapisywanych przez serwer na urządzeniu informatycznym (komputer, telefon, laptop, smartfon), które następnie są odczytywane przy każdorazowym połączeniu się przeglądarki internetowej (tzw. „cookies” lub „ciasteczka”). Klient może w każdym momencie zmienić ustawienia przeglądarki, aby przeglądarka nie akceptowała cookies lub informowała o ich przesyłaniu. Jeśli ustawienia przeglądarki zezwalają na zapisywanie plików cookies na urządzeniach informatycznych, oznacza to zgodę klienta na zapisywanie cookies na tym urządzeniu.

9. Sklep Mozaikon nie przekazuje, nie sprzedaje ani nie użycza zgromadzonych danych osobowych Klientów osobom trzecim.

Co to są pliki cookies i jak są przez nas wykorzystane?

Pliki cookies to niewielkie informacje tekstowe, wysyłane przez serwer www i zapisywane na Twoim komputerze (bądź innym urządzeniu, z którego korzystasz).

Prywatność użytkowników www.mozaikon.pl jest dla nas szczególnie ważna. Nigdy nie sprzedajemy danych ani nie przekazujemy ich innym podmiotom. Nasz serwis umożliwia korzystanie z plików cookies podmiotom trzecim (np. Google) w celach statystycznych.

Możesz zadecydować, czy chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na twoim urządzeniu. Możesz dezaktywować lub całkowicie wyłączyć pliki cookies w opcjach swojej przeglądarki internetowej. Wyłączenie plików cookies może jednak spowodować, że nie będziesz mógł w pełni korzystać z wszystkich opcji naszego serwisu.